Levertijd & bezorging

Na dat u uw Boosterbike heeft uitgekozen en heeft besteld nemen wij contact met u op om een geschikte afleveringsdatum met u af te spreken. Om 100% zeker te zijn dat alles goed is afgesteld en u veilig de weg op kan, proberen wij de bike binnen 1 a 2 weken bij u te leveren.

Als u uw Boosterbike klaar is nemen wij contact met u op. De Bike wordt op de door u gewenste dag en tijdstip bezorgd. Als u uw bike in ontvangst neemt leggen wij graag alle handige functies aan u uit.

Zijn er kosten voor het rijklaar maken van mijn Boosterbike?

U hoeft zich geen zorgen te maken over de kosten voor het rijklaar maken want deze zijn geheel GRATIS!

Worden er bezorgkosten in rekening gebracht?

Wij vragen over het algemeen geen bezorgkosten! Met uitzondering van de waddeneilanden maken wij graag een gepaste afspraak.

Hoe wordt de Boosterbike afgeleverd?

Als u bestelde Boosterbike klaar is nemen wij contact met u op. De Bike wordt op de door u gewenste dag en tijdstip bezorging. Tijdens de bezorging leggen wij graag het display en alle andere handige functie graag uit.

Betaal ik extra kosten voor de aflevering?

Omdat de aanschaf van een elektrische fiets een investering op zich al is, reken wij geen extra kosten  voor de aflevering.

Waarmee moet bij onderhoud rekening worden gehouden?

Ter bescherming van met name de elektronische componenten, wordt het gebruik van een hogedrukreiniger afgeraden. Boosterbike adviseert de accu met een vochtige doek af te vegen. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen die het oppervlak kunnen aantasten. Neem vóór het reinigen altijd de accu uit de Boosterbike. Ook de stekkerpolen van de Boosterbike moeten af en toe worden schoongemaakt.